söndag, 24 september, 2023

Kommunen avråder från bad vid Sannabadet

Kommunen avråder från bad vid Sannabadet på Vättersnäs på grund av risk för otjänlig vattenkvalitet.

Orsaken är att avloppsvatten runnit ut i Vättern via Skrämmabäcken intill Sannabadet. Problemet är åtgärdat men provtagning kommer göras för att säkerställa vattenkvaliteten. Tills det är gjort och provsvaren är klara rekommenderar kommunen inte att någon badar vid Sannabadet.

Att avloppsvatten runnit ut vid Sannabadet upptäcktes efter att kommunen fick in en felanmälan om att det luktade illa vid Skrämmabäcken på Vättersnäs under tisdagen den 19 juli.

Kommunen vidtog direkt åtgärder för att kontrollera ledningsnätet och identifiera problemet som åtgärdades under förmiddagen den 20 juli. Det är svårt att veta hur mycket avloppsvatten som runnit ut i Vättern.

Sannabadet är inte ett officiellt friluftsbad och därför sker normalt ingen regelbunden provtagning av vattenkvaliteten där, skriver kommunen på sin hemsida.

Uppdatering. Idag, fredag 22 juli visar proverna att vattenkvaliteten i Vättern vid Sannabadet bedöms som tjänligt med anmärkning, det innebär att det inte är någon hälsorisk att bada där.

Relaterade Artiklar

Jönköping
klar himmel
9.8 ° C
12.4 °
9.8 °
100 %
4.1kmh
4 %
sön
16 °
mån
16 °
tis
18 °
ons
20 °
tor
16 °

Mest Läst