lördag, 13 april, 2024

Sänkt hastighet under påskens motormässa

Under påskhelgen den 7-10 april arrangeras Skandinaviens största bil- och MC-mässa i Jönköping. Evenemanget förväntas locka upp till 100 000 besökare och trafiksituationen på E4, väg 31 och väg 40 förväntas bli besvärlig, särskilt under långfredagen och påskafton.

Motormässan i Jönköping lockar alltid många besökare, förra året besöktes mässan av 84 000 personer och i år förväntas det slås rekord med 100 000 besökare. Detta kan som vanligt orsaka problem med trafikstockningar runt Jönköping.

På begäran av polisen har länsstyrelsen infört en tillfällig hastighetsbegränsning på flera vägsträckor. Hastighetsbegränsningen sänks från 80 km/h till 70 km/h den 7 april mellan 09:00 och 18:00 samt den 8 april mellan 09:00 och 24:00 för att minska risken för olyckor.

Polisen har utökat sina resurser under hela påskhelgen för att hantera trafiksituationen. Bilister bör vara beredda på köer och andra händelser, särskilt under långfredagen och påskafton.

För bilister som ska till själva mässan är det viktigt att följa skyltningen, medan bilister som passerar Jönköping på E4 måste vara beredda på att det kan vara mycket trafik längs infarterna, särskilt på förmiddagen på långfredagen. Det pågår för närvarande motorvägsbyggen utanför Ljungby på E4 och ett vägbygge mellan Nässjö och Eksjö på väg 40 som kan förlänga restiden, säger Denny Josefsson, mediekommunikatör på Trafikverket.

Relaterade Artiklar

Notiser - Jönköpings kommun

Jönköping
mulet
11.8 ° C
13 °
11.8 °
82 %
8.2kmh
99 %
lör
11 °
sön
9 °
mån
9 °
tis
5 °
ons
7 °

Mest Läst