lördag, 13 april, 2024

Snöoväder ställer till problem på E4

Ett snöoväder drog under tisdagen in över Jönköping vilket orsakat flertalet olyckor och störningar i trafiken, SMHI utfärdade en orange varning för det kraftiga snöfallet.

Räddningsarbetet på E4 kan ta hela natten. Snöovädret har orsakat långa köer på E4 och många sitter fast sedan flera timmar mellan Huskvarna och norrut mot Gränna.

Trafikverket arbetar intensivt för att lösa trafikstockningen tillsammans med räddningstjänsten, polisen och bärgare.

Göran Melin, biträdande räddningschef på räddningstjänsten i Jönköpings kommun, uttrycker att det finns en risk att arbetet tar hela natten.

Räddningstjänsten bistår med flera enheter, inklusive bandvagnar och fyrhjulingar för att hjälpa personer som sitter fast. Trafikverket har flera plogbilar som arbetar under högt tryck, och ambulanssjukvården finns tillgänglig på plats.

”Det är en besvärlig situation, och vi uppmanar alla som inte måste ge sig ut i trafiken att stanna hemma,” säger Göran Melin.

Syftet med insatsen är att lösa upp trafikstockningen och säkerställa vätska, värme och eventuella medicinska behov för dem som sitter fast.

”Vi uppmanar de som behöver hjälp att signalera till räddningstjänsten när vi närmar oss med fyrhjulingarna. De som behöver akut hjälp ska ringa 112,” tillägger Göran Melin.

Räddningstjänsten kommer även att assistera hemtjänstpersonal under kvällen och natten.

Relaterade Artiklar

Notiser - Jönköpings kommun

Jönköping
mulet
8.8 ° C
8.8 °
8 °
100 %
5.7kmh
100 %
lör
12 °
sön
9 °
mån
9 °
tis
7 °
ons
6 °

Mest Läst