lördag, 13 juli, 2024

Skolelev utreds för mordförsök

08.21 på tisdagen fick polisen samtal om att en skolelev skulle ha kommit till en skola i Tranås och varit beväpnad med en kniv. Uppgifter kom också till polisen om att det skulle ha förekommit aggressivitet i anslutning till skoleleven och skolpersonal.

08.25 polisen är framme på den aktuella platsen, i närheten av Gillesgatan i Tranås. Ett arbete påbörjas med att ta reda på vad som hänt och om någon är skadad.

08.36 fler polispatruller anländer till platsen. Polisen börjar söka efter misstänkt gärningsperson och eventuellt skadade.

08.45 polisen har fått uppgifter om vem den aktuella eleven är. Polisen har också lokaliserat var den eleven befinner sig. Polisen har viss kontroll på eleven.

08.50 ytterligare polisresurser anländer till området.

09.01 polisen har säkrat den misstänkte skoleleven. Polisens bedömning att det aktuella rättsläget i den här situationen är försök till mord.

09.05 det mest akuta läget har polisen nu fått kontroll på och ambulanser kommer fram till skolan. Polisen börjar genomföra utredningsåtgärder i form av förhör med målsägare, vittnen och andra som har uppgifter att lämna om vad som hänt.

09.10 polisen bedömer att förutsättningarna för polisen att omhänderta den aktuella skoleleven är uppfyllda och eleven kommer att transporteras av polisen till sjukvård och där genomgå en läkarundersökning med stöd av lagen om psykiatrisk tvångsvård, (LPT § 47).

Eleven är kraftigt agiterad och polisen gör sitt yttersta för att hantera eleven på ett så varsamt sätt som omständigheterna medger. Sjukvården har underrättats av polisen och är förberedda på att ta hand om eleven.

09.17 polisen har identifierat en person som har drabbats av elevens aggressivitet. Den personen är lindigt skadad. Inga ytterligare personer har i nuläget påträffats.

12.35 polisen utreder nu händelseförloppet med tre förundersökningar. Dels förberedelse till mord i ett fall och dels försök till mord i två fall. Den som misstänks, tidigare benämd skoleleven, vårdas nu på sjukhus.

14.15 polisen arbetar nu med att utreda de tre brottsmisstankarna som anges ovan. I nuläget och tillsvidare finns det inget ytterligare att tillägga angående händelsen. Polisen har ett gediget utredningsmaterial som nu ska analyseras och ligga till grund för det fortsatta utredningsarbetet.

Relaterade Artiklar

Jönköping
måttligt regn
15.8 ° C
15.8 °
15.8 °
100 %
4.1kmh
100 %
lör
16 °
sön
19 °
mån
20 °
tis
21 °
ons
20 °

Mest Läst